Zambia

Door het ineenstorten van de traditionele cultuur en de snelle en heftige overgang naar een westerse levenswijze is in Zambia in de laatste generaties steeds meer armoede ontstaan. Nu de mensen de laatste jaren het nieuwe systeem doorgronden en de politieke situatie stabiel is, verbetert de economische situatie gelukkig. Dit wordt echter grotendeels teniet gedaan omdat Zambia in de jaren 90 ernstig getroffen is door HIV/Aids* en andere aan armoede gerelateerde ziekten en problemen. Dit heeft tot gevolg dat een hele generatie volwassenen wegvalt en er steeds meer kinderen en ouderen alleen achter blijven.

De West-Provincie in Zambia is extra zwaar getroffen en in de kleine provincie hoofdstad Mongu helpen wij nu ruim twintig kinderen aan een liefdevol en veilig nieuw thuis.

*Mede dankzij grote campagnes waaronder het compromis Obstain or use a condom / Onthouding of gebruik een condoom. Is het aantal HIV besmettingen sterk teruggelopen. Maar omdat met HIV besmette mensen meestal na 10 tot 40 jaar overlijden sterven er juist op dit moment veel mensen aan de gevolgen van de epidemie uit de jaren 90. Ook zijn er in die tijd zeer veel mensen besmet geraakt in ziekenhuizen door tekorten aan naalden en overige medische middelen.

ZM 05-07 220ZM 05-07 080ZM 05-07 149