Nieuws

Nieuwsbrief Maart 2020

lieve mensen,

Naar aanleiding van de mail die ik eind November rond stuurde om HandtoHandChildHelp (opnieuw) onder de aandacht te brengen, wil ik jullie al sinds begin dit jaar een grote dankjewel en een update sturen!
Januari bracht echter heel veel drukte met zich mee en vervolgens kwam er vanuit Zambia slecht nieuws op slecht nieuws op slecht nieuws dus wist ik gewoon niet waar te beginnen… maar hier ben ik dan eindelijk met bericht aan jullie allen.

HET GOEDE NIEUWS
De “even voorstellen mail” heeft heel veel fijne en warme reacties opgeleverd. Ik ben geraakt en dankbaar voor de lieve berichten die jullie me stuurden en voor de positieve reacties die we mochten ontvangen.Mensen die ons allang steunen, bevestigden doorgaande support en verhoogden soms ook hun maandelijkse bijdrage. En er kwam een hele groep nieuwe donateurs bij die me lieten weten maandelijks voor langere periode ons te gaan steunen!

VAN 27 NAAR 59
We zijn sinds de vorige mail van 27 vaste donateurs naar 58 donateurs per maand gegaan. We zijn heel blij dat we nu een grotere groep hebben die ons maandelijks steunen! Daarmee zijn we nu op een maandbedrag van €1474,- gekomen. Daarmee kan de basis van wonen en voeding nu voor 21 kinderen bekostigd worden elke maand. Het betekend ook dat we nog €1114,25 per maand nodig hebben om aan het maandbedrag van €2588,25 te komen zodat we daarmee ruimte gaan krijgen te sparen voor medische kosten en voor schoolgeld voor het volgende jaar.

SCHOOLGELD

De grote zorg van eind 2019 was het schoolgeld voor 2020. Maar met dank aan een grote eenmalige donatie die we mochten ontvangen in December hadden we opeens bijna het volledige schoolgeld voor 2020 bij elkaar. We hebben toen een oproep geplaatst voor het resterende bedrag en met dank aan de reacties daarop konden we in Januari het volledige schoolgeld in 1 keer voldoen, voor alle 21 kinderen dus inclusief de studenten!

HET SLECHTE NIEUWS
Chaze gezondheid is nog steeds heel onstabiel. Ze krijgt daarom geen fit to fly en is dus nog steeds niet in Nederland geweest voor onderzoek en diagnose. Haar klachten lijken een samenkomst van een chronische ziekte en psychosomatische klachten door teveel stress en zorgen en de verantwoordelijkheid voor 21 kinderen. Sinds December heeft ze regelmatig in het ziekenhuis gelegen ivm met een veel te hoge bloeddruk en daarnaast heeft ze meerdere keren Malaria gekregen waarbij ze heel ziek was. Ze was net weer een beetje aan het opknappen en we hadden goede hoop dat ze gauw kon vliegen, toen er twee kinderen ernstig ziek werden. Cholwee van 8 en Nanah van 4 jaar oud moesten naar het ziekenhuis. Daar hebben ze een nacht gewacht maar geen hulp of zorg ontvangen… zo gaat dat op de “normale” afdeling. Ik heb toen gezorgd dat Chaze ze naar High Cost afdeling kon laten gaan. Hier betaal je voor en dan is er opeens een andere wereld met betere zorg. Cholwee bleek Malaria te hebben en is na een paar dagen ontslagen en met malaria tabletten naar huis gegaan en inmiddels gaat het steeds beter. Helaas hebben afgelopen week nog 4 kinderen malaria gekregen en waren flink ziek.

NANAH – AANGEBOREN HART AFWIJKING

Met de kleine Nanah ging het steeds slechter en hij bleek een aangeboren hartafwijking te hebben en had met spoed een levensreddende operatie nodig! Met dank aan jullie donaties en steun is hij op vrijdag 21 februari geopereerd. De operatie is goed gegaan en langzaam maar zeker begon hij te herstellen. Inmiddels maakt hij het een stuk beter en is hij afgelopen vrijdag 6 maart ontslagen uit het ziekenhuis.
Deze foto is van de eerste dag na zijn ontslag.

EEN ZIEKTEKOSTEN VERZEKERING VOOR ALLE KINDEREN
Wat Chaze niet wist is dat er een mogelijkheid is om alle kinderen samen te verzekeringen zodat ze altijd terecht kunnen in “High Care”. Dat ze medische zorg krijgen als nodig. Toen ze met Nanah in het ziekenhuis was heeft een medewerker van UN dit aan haar uitgelegd. Hij kan haar ook helpen dit te regelen. Dat zou een enorme grote stress factor wegnemen en Chaze veel rust geven. Want eigenlijk komt ze nu altijd in de knel als iemand ziek wordt… van het geld wat nodig is voor rekeningen en maaltijden voor alle kinderen moeten dan de ziektekosten betaald worden. Of ze kan niet met de kinderen naar High Care en moet naar normal care wat betekend dat je soms dagen in de rij wacht maar vaak geen enkele zorg ontvangt met alle risico’s van dien… Chaze heeft nu 2 goede verzekering maatschappijen gesproken en  alle 21 kinderen en 2 ouders/verzorgers verzekeren kost 3000 euro per jaar. De kosten voor high cost treatment zijn dan gedekt inclusief vervoer per ambulance binnen Zambia. Te weten dat dit ten alle tijden geregeld is zou Chaze enorm opluchten. De afgelopen maanden is er vaak geld gegaan naar ziektekosten waardoor er onvoldoende budget over is voor dagelijkse maaltijden! We zijn de UN medewerker dan ook extreem dankbaar dat hij haar over deze mogelijkheid geïnformeerd heeft. Want in het verleden was Chaze in de veronderstelling dat verzekeren voor haar en de kinderen geen optie was. Onze nieuwe missie is nu dus om 3000 euro in te zamelen zodat Chaze een ziektekosten verzekeringspakket voor alle kinderen en 2 verzorgers kan gaan afsluiten!

EEN LAND IN REP EN ROER
De situatie in Zambia is nog steeds onrustig met steeds vaker heftige rellen en incidenten waarbij het leger hard ingrijpt. Afgelopen week zijn onze 6 studenten met de nachtbus uit Lusaka naar huis gekomen omdat er een peacefull protest met geweld was beantwoord waarbij er met traangas werd gespoten en 11 studenten zijn neergeschoten… De studenten zijn nu veilig bij Chaze in Mongu. Wanneer ze terug kunnen is nog de vraag.

Ook heeft Chaze alle kinderen van Namo huis (het kleine huis) naar Namo Shelter (het grote huis) verhuisd. Omdat Namo huis teveel in de buurt ligt van alle chaos en rellen in Mongu. Namo Shelter ligt meer buiten. Chaze laat het kleine huis bewaken door een guard. In Namo Shelter is er extra hulp. Dit alles brengt natuurlijk ook weer kosten met zich mee.
Veel mensen hebben honger, er is niet genoeg en voor eten kopen moet je lang in de rij staan. Mensen die het kunnen betalen lijken groot in te slaan voor als de chaos nog groter wordt. Chaze overweegt ook, als het financieel mogelijk is, om voorraden in te gaan slaan voor Namo Shelter. De eigen oogst is pas in Juli weer.

WAT IS ER NODIG? 
Al met al is het dus een onrustige en instabiele situatie, zowel het land als de situatie voor de kinderen en de gezondheid van Chaze. Er is helaas niet veel concreets wat we kunnen doen behalve ervoor zorgen dat Chaze voldoende financiële middelen heeft om zo goed mogelijk de kinderen veilig onderdak te bieden en te voeden en verzorgen.

Overzichtelijk gemaakt is er nu het volgende nodig:

KORTE TERMIJN
– €3000,- om alle kinderen en 2 verzorgers te kunnen verzekeren voor ziektekosten voor het hele jaar 2020.
Ik heb via GoFundMe een fundraiser aangemaakt, als je op de link klikt vind je meer informatie. Met deze fundraiser hoop ik meer mensen te bereiken. Zouden jullie deze met zoveel mogelijk mensen willen delen? dank!

 een nieuwe website! 
we zouden graag een nieuwe, goed overzichtelijke website hebben met simpele knoppen om je aan te melden als vaste donateur of om een eenmalige gift te doen. Ook willen we er een nieuwsbrief aan koppelen en de mogelijkheid je op de website aan te melden voor onze nieuwsbrieven. Fijn is als ik de website makkelijk kan beheren en nieuws er snel op kan zetten. Ben jij of ken jij iemand die dit voor ons zou kunnen maken als een donatie aan Hand2Hand? dan hoor ik graag van je!

LANGE TERMIJN
 2838,25 per maand aan donaties. In de “even voorstellen mail” lieten we graphics zien met de maandelijkse kosten en gaven we aan €2588,25 per maand nodig te hebben aan donaties, om alle kosten te dekken We zijn een heel eind maar missen nog  € 1114,25  per maand… er zijn dus nog een X aantal vaste donateurs nodig die zich aan HandtoHand willen verbinden. Misschien zijn er mensen in je omgeving die je kunt vertellen over onze stichting en die ons ook willen steunen?

Groter netwerk als de nieuwe website er is zou ik graag hulp hebben, bv van studenten communicatie oid, om de stichting meer zichtbaar te maken en een groter netwerk te bereiken dmv social media, nieuwsbrieven, fundraisers etc. Ken jij of ben jij iemand die dit zou kunnen doen? Of heb je ideeën? mail me!

Dank voor jullie tijd, hulp en steun!

Laura
ook namens Marieke en Chaze en alle kinderen

Nieuwsbrief November 2019

lieve vrienden, familie, bekenden, collega’s,


Even voorstellen

Heel graag wil ik jullie (opnieuw) voorstellen aan de stichting die ik 5 jaar geleden samen met mijn schoonzusjes Chaze Pijnenborgh-Mwakoi en Marieke Pijnenborgh-Dullaert ben gestart. Chaze (geboren en opgegroeid in Zambia en sinds 2003 samen met mijn broer Thomas) was in de periode voor 2014 bijna al haar broers en zussen verloren met als gevolg dat er 23 neefjes en nichtjes waren zonder ouders en inkomen. Kinderen zonder thuis. Thomas en Chaze probeerden vanuit Nederland financieel steun te geven en Chaze was regelmatig langere tijd in Zambia. Emotioneel een moeilijke situatie voor hen en hun zoon Renz en financieel een onhoudbare situatie.

Als familie konden we de zorg voor zoveel kinderen niet alleen bekostigen dus besloten we een stichting te starten met als doel een groot huis te bouwen voor de 23 weeskinderen en hen een veilig thuis te bieden. Ook was ons doel in voeding, (medische) zorg, onderwijs en opleiding voor alle kinderen te voorzien.

Hand to Hand Child Help – van crisis hulp naar stevige basis

In de afgelopen 5 jaar is het o.a. gelukt Namo Huis te bouwen en is het gelukt een kleiner huis op te knappen en een fijn thuis van te maken. Het is gelukt de kinderen op school te houden en de oudere kinderen konden gaan studeren. We hebben veel bereikt en Chaze heeft ter plekke bergen werk verzet waarbij ze niet alleen zorgde voor haar neefjes en nichtjes maar waar mogelijk ook andere moeders en kinderen hielp met geld, voedsel, kleding en soms onderdak.

We hebben dit alles kunnen bereiken met dank aan een kleine groep vaste donateurs die maandelijks een klein of groter bedrag overmaken.

Daarnaast moesten we regelmatig noodoproepen doen voor schoolgeld, het huis of medische kosten. Hier ontvingen we dan grotere bedragen van gulle gevers en zo kwam het meestal toch nog goed. Wat heel fijn is maar nu na vijf jaar willen we graag groeien naar een stevige basis die voorziet in de maandelijkse kosten zodat noodoproepen niet meer of stukken minder nodig zijn! Want de afhankelijkheid van noodoproepen is zeer stressvol voor Chaze en voor ons als stichting. Omdat er nooit zekerheid is en we geen reserve kunnen opbouwen.

Vooral sinds 2019 zijn de basis inkomsten te mager. Zoals ook in voorgaande jaren dekken ze nog niet de vaste lasten en noodzakelijke kosten.

Omdat in Zambia nu ook nog sinds lange tijd droogte heerst zijn oogsten mislukt en is voedsel schaars en duur (https://jeugdjournaal.nl/artikel/2310952-meer-mensen-hebben-honger-in-de-wereld.html) De afgelopen weken is het steeds puzzelen voor Chaze en soms hebben ze maar een maaltijd per dag of geen maaltijd…

Het lijkt mij dat we hier verandering in kunnen brengen en van crisis hulp kunnen overgaan naar een stichting die een stevige basis bied aan onze Namo Kinderen. En deze verandering is noodzakelijk want we kunnen zo niet verder. Dus daar komt mijn vraag aan jullie:

---

De huidige situatie en wat er nodig is

We hebben nu nog 21 kinderen waar Chaze voor zorgt. Van de 23 neefjes en nichtjes zijn helaas 3 kinderen overleden in het afgelopen jaar.

Er is nu een jonge vrouw die Chaze  helpt met de praktische dagelijkse dingen en die heeft een klein kindje. Vandaar dat we nu 21 kinderen hebben om te voeden en te verzorgen.

In de graphic zie je wat er per maand nodig is voor 1 kind en hoeveel dit in totaal is voor 21 kinderen per maand.

 

 

 

Van overleven naar Leven

We ontvangen nu 886,50 euro per maand.
Om voor de kinderen te kunnen zorgen en in de basis behoefte te kunnen voorzien hebben we 2.588,25 per maand nodig! Je ziet dan waarom Chaze momenteel niet eens weet hoe ze alle monden moet voeden…

In totaal hebben we per jaar 31.059,- euro nodig om voor alle 21 kinderen te kunnen zorgen. Ook Chaze hebben we daarin mee begroot, want de kinderen zijn haar fulltime werk. Ze kan niet nog een baan gaan nemen. Daarbij is haar gezondheid over de jaren in de knel gekomen. Door een chronisch instabiele bloeddruk, met periodes van extreem hoge bloeddruk, is er (vermoedelijk) schade aan hart en vaten en is haar conditie momenteel slecht. Ze heeft eigenlijk goed onderzoek en behandeling in Nederland nodig, maar omdat de financiële situatie te onzeker is kan zij de kinderen nu niet zonder middelen onder zorg van een ander achterlaten

Wat we NU nodig hebben is 518 mensen die zich voor een langere periode aan onze Stichting en het mooie werk van Chaze willen verbinden. 500 mensen die bereid zijn maandelijks 5 euro te doneren aan Hand to Hand Child Help. Of een kleinere groep mensen die bereid zijn een groter bedrag per maand te doneren.

Momenteel hebben we 27 vaste donateurs (onze dank aan hen is heel groot! want zij springen ook nog vaak in bij noodoproepen!) . Dus mijn droom is dat ik in de komende tijd nog zo’n 490 nieuwe donateurs vind. Hopelijk wil jij er daar 1 van zijn!

 

Een stabiele basis

In 2018 hebben we een totaal bedrag van 30.000 euro mogen ontvangen over het hele jaar. Grotendeels dus tijdens de nood oproepen. Hoewel we die grotere donaties geweldig nodig hadden en enorm waarderen, zouden we nu veel meer geholpen zijn als we zoveel maandelijkse donaties mogen ontvangen dat de rekeningen gewoon betaald kunnen worden en de kinderen gevoed en het schoolgeld verzekerd is. Dus als voorbeeld: mocht je in het verleden in een jaar eens 200 euro gegeven hebben, overweeg eens om dit in giften van 16 euro per maand te schenken?

Dit zou Chaze en de kinderen een basis geven en zorgen voor zoveel meer rust en minder zorgen. Waarbij er niet dagelijks stress is om te overleven. Waarbij het niet elk seizoen de vraag is of de kinderen naar school kunnen blijven gaan. Waarbij Chaze bij een zieke weet dat ze medische kosten kan betalen en ze zich bij een overlijden niet ook nog moet afvragen hoe de uitvaart te bekostigen.

Ik hoop dat jij een van de gevende handen wilt zijn en/of ons helpt anderen uit te nodigen samen HandToHandChildHelp te steunen.

Mijn grootste wens – Samen een wezenlijk verschil maken

Zoals ik eerders schreef is de situatie momenteel schrijnend en is een maaltijd niet eens zeker.

Mijn diepe wens is, dat ik het vanuit hier georganiseerd krijg om genoeg mensen bij elkaar te krijgen die zich ook voor een wat langere periode willen verbinden met deze kinderen en die Chaze willen helpen met een vaste maandelijkse gift. Als velen een klein bedrag kunnen geven, geven we samen iets heel groots en maken een verschil in het leven van deze kinderen en in het leven van Chaze, die deze taak door het leven in haar schoot geworpen kreeg!

Hand to Hand Child Help – meer informatie

Op onze website www.handtohandchildhelp.org vind je alle informatie van de afgelopen 5 jaar. En Nieuwsbrieven van toen tot nu met foto’s. Zo krijg je een beeld van waar je aan bij kunt dragen en wat we zoals doen met de steun die we ontvangen.

---

Praktisch

We zijn een stichting met een ANBI status, dat betekend dat je belastingvrij kunt schenken, maar ook dat wij onze financiën moeten verantwoorden. We zijn ook ingeschreven bij de KvK. Onderaan deze mail vind je alle info.

We hebben helaas nog geen simpele knop of formulier waarmee je je kunt aanmelden als donateur. Dus ons verzoek om je maandelijkse donatie zelf bij je bank in te stellen. Dat kan heel simpel voor een langere periode en het gekozen bedrag wordt maandelijks automatisch naar ons overgemaakt.

We vinden het fijn als je ons mailt als je vaste donateur wilt worden en laat weten voor welk bedrag en welke periode. Dit geeft ons overzicht, dan weten we waar we op kunnen rekenen en het zorgt dat we je op de hoogte houden van het reilen en zeilen van de Stichting, hoe het met de kinderen gaat en wat we bereikt hebben met je steun!

DANK

dank voor je tijd en we hopen op je steun!

Voor vragen, je kunt me mailen of bellen!

Laura, ook namens Chaze en Marieke en alle kinderen

 

---

Bankrekening nr. NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand To Hand Child Help

Bij buitenlandse overboeking: BIC en swiftcode TRIONL2U

Voor belastingvrij schenken: RSIN/fiscaal nummer 8536 24 720

Hand to Hand Child Help

E-mail: handtohandchildhelp@gmail.com

KvK nr: 59737891

ANBI: RSIN 8536 24 720

Wat kunt je nog meer doen;

–  Onze facebook pagina liken, volgen en delen.

–  Onze stichting onder de aandacht brengen van vrienden en bekenden.

–  Een actie opzetten om geld in te zamelen.

–  Onze stichting aandragen als goed doel op je werk, vereniging, sportclub, school.

 

Nieuwsbrief Oktober 2019

Lieve mensen,

De laatste maanden hebben we regelmatig updates & oproepen op Facebook geplaatst. Een eenvoudige manier om even foto’s en nieuwtjes te delen.
Als je onze pagina ook wilt liken en volgen dan vind je deze hier. Hand To Hand Child Help pagina.

Oudere nieuwsbrieven en updates kun je ook hier lezen, ze geven een overzicht van alles wat er in afgelopen maanden en jaren gedaan is met jullie steun!

DE LAATSTE MAANDEN
Is er helaas veel droevig nieuws geweest. Er zijn kinderen gestorven en het land is erg onrustig waardoor voedsel en onderwijs voor nog minder mensen in Zambia beschikbaar zijn. Velen leven in grote armoede.
Er was ook goed nieuws!
Een van de oudere kinderen, Augustus, is naar China om te studeren aan de universiteit! Hij kreeg een beurs en met dank aan support van onze donateurs is hij naar China gevlogen en heeft zijn eerste maanden aan de universiteit er op zitten. (Foto’s en info op Facebook)

NAMO HUIS IS NU NAMO SHELTER
Chaze leeft nu vooral met de Mwakoi kinderen (haar neefjes en nichtjes) in het groene huisje. Het grote Namo huis wat we gebouwd hebben heeft ze open gesteld voor kinderen die nog minder hebben dan onze kinderen. Ze noemen het nu Namo Shelter. Er verblijven zo’n 25 wees en straat kinderen. Mensen uit de buurt brengen er eten heen en spullen die ze kunnen missen. Als Chaze ziet dat er te weinig is gebracht om de kinderen te voeden, brengt ze er zelf wat eten heen.

CHAZE IS ZIEK
Deze nieuwsbrief is vooral om jullie te laten weten dat Chaze al een tijdje kwakkelt met haar gezondheid. Wij vonden dat niet verwonderlijk met zoveel stress, zorgen en verlies wat ze te verwerken heeft gekregen in haar leven. Maar inmiddels blijkt er meer aan de hand dan teveel stress en rouw.

In September was ze in Nederland en het leek redelijk goed te gaan met haar maar op de vlucht naar huis is ze onwel geworden en in Lusaka meteen opgenomen in het ziekenhuis.
Ze had een extreem hoge bloeddruk, misselijk en overgeven, problemen met zicht/ogen en hoofdpijn.
Ze hebben de bloeddruk pas na een week kunnen stabiliseren. Ze is ondertussen overgeplaatst naar Mongu om dichter bjj de kinderen te zijn.
Uiteindelijk heb ik aangedrongen op meer onderzoeken laten doen voor ze ontslagen werd. Vanuit de stichting heerft Chaze dit met dank aan donaties kunnen betalen.
De uitslagen waren niet goed, bloedwaardes lieten een slechte conditie zien en röntgen foto’s problemen met het hart. Chaze had me een foto van het medische verslag (handgeschreven op een A4tje…) gestuurd en onze buurvrouw die huisarts is heeft het ontcijferd voor me.
De artsen in Mongu hebben haar naar huis gestuurd zonder medicatie of behandelplan. Met de mededeling dat ze haar niet echt kunnen helpen. Dat ze betere medische zorg moet vjnden.
Zambianen met geld gaan dan naar India of Zuid Afrika. Chaze heeft daarvoor de middelen niet. Daarbij heeft ze in Nederland een ziektekostenverzekering. Dus is het meest logische dat ze op korte termijn naar Nederland komt om uitgebreid onderzocht te worden, een duidelijk diagnose te krijgen en een passend behandelplan!

Want de kinderen hebben haar nodig. Er is verl energie en kracht nodig om dagelijks de zorg te dragen die Chaze daar draagt! Dus we hopen dat ze goed geholpen kan worden in NL zodat ze fitter en gezonder terug kan naar haar kinderen.

HELP JE CHAZE NAAR NEDERLAND VOOR GOEDE MEDISCHE ZORG?
Omdat ze net in Nederland was heeft Thomas geen geld voor alweer een ticket. Sowieso heeft Thomas de afgelopen vele jaren maandelijks steeds financieel ingesprongen als de donaties ontoereikend waren om in de vaste lasten en voeding te voorzien. Wat maakt dat er bij hem absoluut geen reserves meer zijn.
Eigenlijk de reden van het ontstaan van de stichting was het ontlasten van de financiële druk die Thomas en Chaze hadden in de zorg voor de vele weeskinderen in de familie.
Helaas is het netwerk van support voor Hand2Hand nog steeds niet groot genoeg om Chaze en de kinderen financiële stabiliteit te bieden. We zijn aan het werk om dit aan te pakken en hopelijk op korte termijn meer draagkracht te creëren.
Maar nu eerst heeft Chaze prioriteit!

DONATIES VOOR EEN VLIEGTICKET
kun je overmaken naar Bankrekening nr. NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand To Hand Child Help
Bij buitenlandse overboeking: BIC en swiftcode TRIONL2U
Voor belastingvrij schenken: RSIN/fiscaal nummer 8536 24 720

KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720

HOE KUN JE ONS NOG MEER HELPEN?
– vertel je netwerk over onze stichting en vraag ze maandelijks te doneren. Vele kleine bedragen samen maken een groot verschil! ALLE donaties gaan rechtstreeks naar Zambia, Chaze en de kinderen.

– like onze Facebook pagina en like en deel onze berichten voor neer zichtbaarheid.

– weet jij of ken je iemand die weet hoe je zichtbaarder wordt, hoe we een groter netwerk kunnen creëren, ben je goed in social media of kun je een betere website met donatie knoppen voor ons bouwen? Neem contact met mij op!!!

– vertel je koor, sportclub, vereniging, kerk over onze stichting en stel voor dat bij een volgende actie of event er ingezameld wordt voor Hand2Hand.

– heb je andere ideeën en suggesties hoe ons te helpen? Stuur me een bericht!

Dank voor jullie tijd, aandacht en steun!!

Laura
Mede namens Chaze en Marieke

Nieuwbrief Juli 2019

lieve mensen,

GROOT VERLIES 
Helaas heb ik weer verdrietig nieuws… en wederom de vraag om extra hulp van jullie. Voor de 3e begrafenis van dit jaar.
Gisteren is een van de kinderen overleden. Nakubyana was in de afgelopen periode vaak heel moe, wilde niet mee spelen en kwam aan in gewicht.
Op 14 juli werd ze erg ziek en kon haar benen niet meer bewegen. Chaze is met haar naar het ziekenhuis gegaan waar allerlei onderzoeken volgden.
Op maandag 22 juli kregen we bericht van Chaze dat Nakubyana het niet goed maakte, dat ze verlamd was en de rest van haar leven in een rolstoel door zou moeten brengen. De artsen adviseerden om met haar naar het University Teaching Hospital in Lusaka te gaan.
Donderdag 25 juli stuurde Chaze ons bericht dat bekend was dat Nakubyana Cerebrale Palsey had en hersenbeschadiging en dat er aan de verlamming niks te doen is. Ze hadden haar ontslagen en Chaze vroeg om donaties voor een rolstoel. Haar oproep heb ik op onze Facebook pagina geplaatst.
Afgelopen vrijdag is Chaze met haar met de bus naar Mongu vertrokken en helaas is Nakubyana tijdens de busreis overleden. In Kaoma General Hospital is het overlijden vastgesteld en heeft Chaze prive vervoer moeten regelen om haar terug naar Mongu te brengen.
Chaze is daar nu de begrafenis aan het regelen.
Doordat in Maart Shoni ernstig ziek werd, weken in het ziekenhuis lag en overleed, en nog geen maand geleden Namakau na een korte ziekenhuis opname plots overleed is er wederom geen financiële buffer om dit ziekbed en verlies op te vangen. Chaze heeft dan ook gevraagd om donaties voor de uitvaart. Er is minstens 700 euro nodig. We hopen op jullie support.
Voor de Begrafenis kun je een donatie overmaken naar
NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand To Hand Child Help
67591100_1185029318349870_5066937193000337408_n.jpg
Nakubyana, links op de foto, is 13 jaar geworden.
TOEKOMST – EEN STEVIGE BASIS
We worden steeds ingehaald door de gebeurtenissen… maar we zijn bezig met een overzicht van de maandelijkse kosten en oproep om nieuwe donateurs te vinden die zich aan ons willen verbinden en Chaze en de kinderen van Namo Huis maandelijks willen steunen.
Hoewel we de afgelopen jaren met dank aan jullie support heel veel voor elkaar hebben gekregen, is het ons nog steeds niet gelukt om een stabiele financieel situatie te creëren. Dit geeft Chaze onnoemelijk veel stress en zorgen. En als er iets onverwachts gebeurt zoals ziekte en overlijden zijn er onvoldoende middelen om dit op te vangen. Wij als directe familie kunnen ook niet het volledige bedrag opbrengen wat per maand nog nodig is om de 21 kinderen van eten, drinken, kleding, schoenen, medische zorg en scholing/opleiding te voorzien. Dat is ook de reden dat we de Stichting in het leven hebben geroepen jaren geleden.
En in de eerste periode was er vooral veel directe crisis hulp nodig.  Maar het is nu tijd voor een structurele basis zodat de situatie van overleven naar leven kan gaan. Zodat er rust komt en de kinderen kunnen groeien en bloeien en de enorm stress die Chaze nu alweer maanden ervaart wat kan afnemen en ze verder kan gaan met het bouwen aan de school en een stabiele basis kan bieden aan de kinderen.
Dus op korte termijn ontvangen jullie dit overzicht en we hopen dat jullie dit allemaal willen delen in je netwerk en we zo een grotere support groep kunnen gaan vormen!
Het doel is in de herfst voldoende maandelijkse donateurs te hebben zodat alle leef, onderhoud en scholing kosten gedekt zijn en er hopelijk ook een beetje gespaard kan gaan worden voor onverwachte gebeurtenissen.
Hartelijke dank voor jullie tijd en steun!
Laura, Marieke en Chaze
Bankrekening: NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand to Hand Child Help
KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720

Hand to Hand Child Help

Malingrestraat 8
5256 KK Heusden
Bankrekening: NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand to Hand Child Help
KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720

Nieuwsbrief Juni 2019

62220910_1151799538339515_3453424121419923456_o.jpg

Dit is Chaze!
Morgen, 12 Juni, is haar 40e verjaardag!
Laten we haar overladen met kados in de vorm van donaties!

Zonder haar was er geen Namo huis. Geen THUIS voor de kinderen. Geen gezonde maaltijden, geen goede school of opleiding. 
Chaze zet het gedoneerde geld om in praktische zorg, verzet er bergen mee. Niet alleen voor haar neefjes en nichtjes dje wees zijn maar voor elk kind wat in de buurt is en een warme maaltijd nodig heeft. 

Afgelopen week verloor ze weer een dierbare. Een van de oudere kinderen, Namakau, is plots overleden aan heftige malaria. Ze was de dochter van een overleden nicht en woonde in de stad maar is bij Chaze komen wonen om haar te helpen zorgen voor de kinderen. Om Chaze het alleen niet redde.
Helaas moest ze haar vrijdag begraven…

Chaze kan nu echt een hart onder de riem gebruiken! Geld verzacht de pijn om alle verliezen niet.
Maar het neemt wel dagelijkse stress weg. Het maakt haar leven iets lichter!
En geeft haar middelen om te blijven bouwen aan een betere toekomst voor de kinderen.
Laten we haar verjaardag een feestje maken!
Doneer nu en schrijf er bij: 40e verjaardag Chaze!

Hand to Hand Child Help

Malingrestraat 8
5256 KK Heusden
Bankrekening: NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand to Hand Child Help
KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720

Nieuwsbrief Mei 2019

Lieve mensen,
Eind februari stuurden we jullie een bedank mail met het goede nieuws dat de kinderen op school hebben kunnen blijven!

Dat kwam mede omdat we ook support kregen van een aantal nieuwe donateurs. We willen jullie hartelijk danken voor het door sturen van onze oproep! En willen je vragen om deze mail ook weer door te sturen naar familie en vrienden. Want we hebben geen nieuwe aanmeldingen voor de nieuwsbrief ontvangen, dus bij deze de vraag: Heb je ons gesteund met een donatie of ontvangen we een maandelijkse gift van je, maar ontvang je nog geen nieuwsbrieven van ons: mail me even dan voeg ik je toe!

Dit is een hele volle nieuwsbrief met veel nieuws! Het zijn pittige tijden voor Chaze maar gelukkig is er naast verdrietig nieuws en zorgelijk nieuws ook goed nieuws!

VERLIES
Ik begin met het meest verdrietige nieuws, het overlijden van een van de kinderen: Shoni. Op de Hand2Hand facebook pagina deelden we daar een bericht over. Zie ook de nieuwsbrief Maart 2019

PERSOONLIJK
Helaas hebben Thomas en Chaze besloten uit elkaar te gaan. Ze hadden een heel bewogen huwelijk, waarin ze veel goede tijden hebben beleefd en een prachtige zoon kregen hier in Nederland. Maar hun relatie heeft het ook heel zwaar te verduren gehad door de voortdurende heimwee van Chaze, de vele overlijdens in haar familie, de financiele lasten die de zorg voor de familie in Zambia met zich mee bracht en de lange periodes die ze gedwongen zonder elkaar door brachten omdat Chaze tijd in Zambia moest doorbrengen voor begrafenissen, het opvangen van alle weeskinderen en het bouwen van een  veilig thuis voor hen.
Chaze heeft hierin altijd laten zien dat haar compassie en visie verder reikte dan alleen de kinderen uit haar familie. En nu ze meer tijd in Zambia door zal gaan brengen, kan zij zich nog meer inzetten voor haar grotere plannen om betere omstandigheden en onderwijs te bieden aan de kinderen in haar land.
Voor Marieke en mij veranderd er wat betreft Hand2Hand niks. Chaze is onze zus geworden na al die jaren en we zullen haar en haar werk met liefde en passie blijven ondersteunen door samen te werken in onze gezamenlijke stichting!
Chaze’s wens is om regelmatig naar Nederland te komen omdat haar zoon Renz natuurlijk hier zal blijven wonen. Hij zit inmiddels op de middelbare school en zijn thuis land is Nederland.

WAT WE HEBBEN BEREIKT
Wist je dat je op onze website alle nieuwsbrieven van de afgelopen jaren terug kunt lezen? Vanaf het prille begin en de officiele start van de stichting in December 2013 tot heden. Als je langs alle berichten en nieuwsbrieven scrollt en alle foto’s ziet krijg je een goed beeld van het enorme werk wat Chaze, met dank aan al jullie support, heeft weten te verzetten!

VOLG ONS OP FACEBOOK EN DEEL ONZE PAGINA

We hebben ook een Facebook pagina, hierop plaatsen we korte nieuwsberichten, fotos en oproepen voor support. We vinden het heel fijn als je de pagina wilt liken en volgen en zijn heel blij als je de pagina wilt delen en onder de aandacht wilt brengen van anderen!

HOE IS HET NU
De kinderen kunnen met dank aan de donaties allemaal naar school of studeren. Er wordt hard gewerkt. Chaze draagt zorg voor de kinderen, het huishouden en de begeleiding van de oudere kinderen. Ook is ze regelmatig op de boerderij aan het werk. Daarnaast is ze ook bezig met het Namo school project. Daarvoor heeft ze veel lokale hulp, vooral in de vorm van diensten en materialen.
Helaas is er grote droogte geweest en is de oogst van de boerderij mislukt. Dat betekend dat ze minder zelfvoorzienend kunnen zijn momenteel dan de laatste tijd het geval was. Er moet meer eten gekocht worden en dat is door de droogte maar ook door het verziekte systeem in het land, heel duur.

Helaas is Chaze’s hoge bloeddruk nog niet onder controle en is ze al een paar keer flauwgevallen en naar het ziekenhuis gebracht. Soms moest ze daar 2 a 3 dagen blijven. Er is geen oorzaak gevonden, maar haar bloeddruk blijft hoog. De artsen geven aan dat ze teveel stress heeft. Iets wat niet makkelijk weg te nemen is gezien haar situatie. Gelukkig is Chaze een enorm toegewijde vrouw en tante met een enorme veerkracht en weet ze steeds weer het beste te maken van ongelofelijk uitdagende of pijnlijke gebeurtenissen. Bij het ziekworden en overlijden van Shoni liet ze dit ook weer zien.

NAMO SCHOOL
met veel lokale hulp in de vorm van materialen en werkers gaat Chaze ondanks alle tegenslagen gestaag door met het bouwen van Namo School. Ze hoopt van harte op steun van jullie voor het kunnen waar maken van de droom die ze heeft: goed onderwijs en een veilige school. En tegelijk een duurzamer inkomen genereren voor het huishouden van Namo huis.
Dit schreef Chaze voor de nieuwsbrief:

“We spend 7000 Euro on paying school fees + school equipment each year in which we yearly ask for school donations. We have come to calculate and thought of a sustainable plan to build a school for self dependent. A child’s education takes 12 years at basic / high school and minimum 3 to 4 years to study with a diploma or degree total  16 years which will costs 112.000 Euro. H2HCH at the moment supports 25 children in house hold and 20 with education. From 2014 till now we have a total spending of 28.000 Euro in education only.

We’re building a structure with 8 classrooms,  administration rooms, visitors room, a library,  small kitchen, dining room, toilets for a school to operate effectively and efficiently. Our aim is to create a school with good high quality education to international standards. This will attract parents with interest to give best education to there children. In western province Mongu, where I live with the the kids, there are no good schools to international level standards. We have many good young well trained unemployed and they’re willing to work and do extra voluntarily work to help bring H2HCH to a success to change the lower level of education to more well educated young people in communities. The profit we make will help pay costs and help pay Namo kids for further studies. At the moment we have a total of 5 young adults who has graduated, 3 are employed in government and 2 with college diploma in special education, 2 with University degree in Adult education and Art, 1 with a degree in medical.  They’re willing to help work for Namo s school to give back there’s experience to the young ones and society. It’s the way they want to thank and appreciate those who support us and believe in what we do. We’re thankful for your support to our achievements and continuity of your support for prosperity.
In 2017/2018 we raised a local fundraising with building materials to make building blocks for a school. It worked out well and managed to make 12 thousand building blocks. We are slowly working on building with local help and collecting donated materials from local building markets from good people with good intentions. So far we have managed to work on the structure to roofing, Window framing, door framing, concrete ruff floor, plastering in and out side walls and electrical wiring. We’re remaining with fitting Window glasses, doors plastering, floor, water piping, painting and school equipments like sitting desks etc. The work is mostly organized and done by the young adults joined hand to hand child help and volunteer work with my inspiration and they’re determination for society sustainability.
Our goal is to finish and open the Namo school possible 2020 -2021
PHOTO-2019-02-28-11-47-17-4.jpg