Nieuws

Nieuwsbrief december 2018

Lieve mensen,
Het einde van 2018 nadert. Op deze kortste dag van het jaar wil ik jullie, mede namens Chaze, de kinderen en Marieke, bedanken voor jullie support in het afgelopen jaar en de hoop uitspreken dat we in het komende jaar verder support mogen ontvangen voor Namo huis en de kinderen waar Chaze de zorg voor heeft.
Chaze is sinds eind Oktober in Zambia. Ze heeft me afgelopen week wat foto’s gestuurd om met jullie te delen en ze stuurde een bericht.
Ze schrijft:
” Nu het einde van het jaar nadert willen we graag alle mensen bedanken die ons in 2018 geholpen hebben door donaties. Het gaat goed met ons hoewel we nog steeds met uitdagingen te maken hebben. Vooral op het vlak van onderwijs en het verbouwen van het land bij de boerderij. We sturen dit bericht om jullie wederom om hulp en donaties te vragen. Op 14 Januari openen de scholen weer en moeten de school en studie gelden weer betaald zijn. Per jaar betalen we 6300 euro voor alle kinderen, inclusief diegene die naar de universiteit gaan. Ik vind de scholing en opleiding van de kinderen erg belangrijk omdat ik de kinderen een kans wil geven op een betere toekomst en hoop dat ze zo mee kunnen werken aan het verbeteren van onze maatschappij. Hier in Zambia hebben we een regering die Onderwijs en Educatie niet belangrijk vind, omdat minder opgeleide mensen makkelijker te onderdrukken zijn….
Ook wil ik jullie vragen om financiële support voor het werk op onze Namo eco boerderij. Op dit moment bewerk ik het land alleen met de kinderen. Ik heb momenteel niet de financiële middelen om professionele werkers in te huren. We bewerken het land van de boerderij zodat we de kosten voor voedsel het hele jaar door minimaal kunnen houden. Met de boerderij proberen we zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. “
Vandaag had ik contact met Chaze en liet ze me weten dat ze net terug was uit het ziekenhuis. Ze is 2 dagen geleden bewusteloos geraakt en gevonden door een van de kinderen. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar een heel hoge bloeddruk werd geconstateerd. Ik vind dat dit nieuws ook in deze nieuwsbrief moet staan omdat dit de realiteit is waar we mee dealen nu. En omdat de arts haar rust heeft voorgeschreven, geen zwaar fysiek werk en vermindering van stress. Gezien wat ze schreef begin van de week, begrijp je dat ze nu dus ook niet meer zelf in staat is al het werk op de boerderij met de kinderen te doen. Wat de noodzaak voor het kunnen inhuren van hulp laat zien.
Chaze heeft in de afgelopen jaren al het harde werk voor de kinderen, Namo huis en Namo Farm gedaan! Zij geeft onze stichting letterlijk handen en voeten. Zij is de enige die steeds naar Zambia reist en daar dan meestal minimaal 2 maanden is om te werken, te regelen, te organiseren en te zorgen.
Ik wil in deze nieuwsbrief dan ook eens mijn grote bewondering voor haar moed, volhardendheid en zorg uitspreken!
Ik besef steeds vaker dat wij werkelijk geen idee hebben hoe het leven voor haar moet zijn, in al die jaren steeds heen en weer reizen tussen twee totaal verschillende werelddelen en culturen. Steeds geliefden te moeten missen, hier mist ze de kinderen, en in Zambia mist ze haar gezin. Ik zie hoe ze steeds weer, ondanks alle verliezen, de rouw, de tegenslagen, de zorgen over de gezondheid en levensomstandigheden van de kinderen en de vaak extreme omstandigheden die ze in Zambia mee maakt, toch steeds weer opstaat. Hoe ze steeds probeert er het beste van te maken, positief probeert te blijven en hoop houdt dat het allemaal wel enigszins goed komt. Ik zie hoe ze met de beperkte middelen die ze heeft en met grote dankbaarheid voor jullie donaties, heel creatief en inventief is en trouw blijft aan de doelen die ze zichzelf gesteld heeft: een veilig thuis en een goede opleiding voor alle kinderen. En waar ze kan beperkt ze zich niet tot “haar” kinderen maar probeert ze ook nog andere vrouwen en kinderen in haar gemeenschap vooruit te helpen.
Ik zou het liefst naar haar toe reizen en mee de handen uit de mouwen steken om haar nu te ontlasten.
De zorg nog meer samen delen.
Dit is geen mogelijkheid wegens mijn gezin en werk hier.
Dus kan ik alleen vanuit hier bijdragen en mijn rol binnen onze stichting als nieuwsbrief schrijver vervullen.
Ik hoop dan ook van harte dat jullie de tijd hebben genomen om deze nieuwsbrief te lezen en waar mogelijk Chaze willen helpen met het schoolgeld en donaties voor hulp op de boerderij.
Naast donaties zijn we heel erg geholpen als jullie onze stichting onder de aandacht brengen van familie, vrienden, school of sportclub. We kunnen meer bekendheid gebruiken waardoor vele beetjes een heel groot verschil kunnen maken.
Onze Facebook pagina vind je hier: https://www.facebook.com/HandToHandChildHelp/
Onderaan deze mail de foto’s die Chaze me stuurde.
Tot slot wens ik jullie allemaal hele lichte en liefdevolle kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!
Dank!
Laura, Marieke & Chaze

Hand to Hand Child Help

Malingrestraat 8
5256 KK Heusden
Bankrekening: NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand to Hand Child Help
KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720
PHOTO-2018-12-17-18-55-10.jpg
PHOTO-2018-12-17-18-55-12.jpg
PHOTO-2018-12-17-18-55-13.jpg
PHOTO-2018-12-17-18-55-14_1.jpg
PHOTO-2018-12-17-18-55-14.jpg
PHOTO-2018-12-17-18-55-15.jpg
PHOTO-2018-12-17-18-55-16_1.jpg