Nieuwsbrief Juni

lieve mensen,

We schrijven jullie met de hoop dat het jullie allen goed gaat!
Het is de hoogste tijd voor een update van ons en de kinderen.
En Chaze heeft een mooi verjaardags plan bedacht! Daarover later meer.
Z”N GANGETJE
Na het eerste heftige corona jaar,  gaat het leven van Chaze en de kinderen ‘z’n gangetje;’. Nooit gedacht dat deze uitspraak ooit nog van toepassing zou zijn, maar eigenlijk is dat nu wel zo. Er waren geen heel bijzondere hoogtepunten maar gelukkig ook geen heel diepe dalen. Zoals ik in de vorige nieuwsbrief schreef, geen nieuws is goed nieuws.
Het wil niet zeggen dat het allemaal goed en geweldig gaat, Cahze’s gezondheid is kwetsbaar en ze is regelmatig ziek, dus dat zouden we graag anders zien. Maar de meeste tijd hoeven we geen crisis te managen, zoals in de eerste jaren voortdurend het geval was. En daar zijn we enorm dankbaar voor.
Deze voor H2H begrippen stabiele situatie is vooral te danken aan jullie voortdurende maandelijkse of jaarlijkse donatie! Want dit geeft Chaze de mogelijkheid in de basis te voorzien voor de kinderen die nog onder haar hoede zijn. En ook de ziektekosten verzekering, met dank aan jullie hulp, maakt een enorm verschil. Als er nu iets met de kinderen is, is er meestal passende zorg. En dat scheelt enorm veel stress en financiële zorg.
DE SITUATIE IN ZAMBIA EN DE HANDTOHANDCHILDHELP KINDEREN
Sinds het tweede corona jaar speelde Covid19 nog maar een hele minimale rol in het leven van Chaze en de kinderen. De meeste mensen hadden net als zij heel andere zorgen. Malaria bijvoorbeeld. En honger. Het was soms moeilijk om aan voldoende eten te komen. Eind April werden alle kinderen die in Boarding School zijn naar huis gestuurd ivm met een Cholera en Bilharzia uitbraak  op veel scholen en regio’s in het land. En ook alle jongere kinderen gingen tijdelijk niet naar school. Na een week of 3 konden ze allemaal terug naar school.
Een andere terugkerende zorg was het verstopt raken van het riool, wat Chaze gelukkig nu altijd snel kan laten oplossen doordat er geld is voor dit soort incidenten.
De laatste tijd is alles wel heel erg duur geworden in Zambia. Dus het is nog veel meer passen en meten om rond te komen met het maandelijkse budget. Vooral voedsel is heel duur.
“AT LEAST WE HAVE 1 OR 2 MEALS A DAY”
Het is makkelijk om hier in NL te vergeten dat er zo veel verschillende realiteiten zijn in de wereld.. Maar vorige week toen ik aan Chaze vroeg hoe het ging schreef ze dat de kinderen het goed maken, dat ze dankbaar zijn dat ze naar school kunnen.
Ze schreef ook dat ze wel wat worstelden met kleding en boodschappen, maar dat ze ieder geval minstens 1 of 2 maaltijden per dag hebben. Ze ziet natuurlijk veel meer mensen om zich heen, die soms die ene maaltijd niet eens halen.
Wonend in een land waar de meesten 3 maaltijden per dag hebben en vaak nog veel meer, was toch ook weer even een reality check voor mij.
CHAZE”S HAPPY BIRTHDAY FUNDRAISING 
Daarom vind het idee van Chaze om voor haar verjaardag een extra inzameling te doen van donaties, geweldig! Omdat haar verjaardags wens zo mooi is , vooral als je bovenstaande weet.
Haar bericht aan jullie luidt als volgt:
Chaze 2022-06-01 at 1.08.43 PM.jpeg
JOIN HANDS TO CELEBRATE WITH ME.
To celebrate Chaze’s birthday turning 43 years of age on 12th June 2022, born 12th June 1979 in zambia Southern Africa.
To make this birthday count to goodwill, we decided to make a fundraising birthday gift to feed more  children that face hunger today because of the impact caused by Coronavirus and other problems that the world/planet is facing today.
My Birthday wish is to receive donations for my birthday that enable me to give the hand2hand children some warm clothes and an extra meal. And because I want to extend the help and support we receive to other children who are less fortunate than us, we will use 43% of this birthday fundraiser to provide meals for children in our community.

I have been taking care of my relatives’ children for many years now. Through educating them, education through school work and home mentorship, by encouraging them to trust and believe in pursuing their dreams to achieve their goals and to facilitate continual learning and development as well as to improve their well-being by providing a role model that can support the child academically, socially and Personally.
I believe we all have the power to make a difference through informative and heartfelt content. We hope to create change and inspire others to give back to those who need it most. Together we can make a difference in 1 child’s life till this day in presence and in good spirits.
We are sincerely thankful for your support.

HELP JE MEE CHAZES VERJAARDAG ONVERGETELIJK TE MAKEN?
Je kunt een extra donatie doen, met vermelding Happy Birthday Chaze 43.
Zoals ze schrijft zal ze deze donaties gebruiken om voor ‘onze’ kinderen kleding te kunnen kopen en wat extra voedsel te kunnen kopen.
43% van alle verjaardags donaties zal ze gebruiken om kinderen in haar buurt die honger hebben, te voorzien van een maaltijd. Dus laten we Chaze, de kinderen en de kinderen in hun omgeving vieren en voeden!!
Bankrekening: NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand to Hand Child Help
DANK
Onze dank is groot!
We wensen jullie een heel mooie zomer.
Lieve groet, ook namens alle kinderen
Laura, Chaze en Marieke