Nieuwsbrief November 2019

lieve vrienden, familie, bekenden, collega’s,


Even voorstellen

Heel graag wil ik jullie (opnieuw) voorstellen aan de stichting die ik 5 jaar geleden samen met mijn schoonzusjes Chaze Pijnenborgh-Mwakoi en Marieke Pijnenborgh-Dullaert ben gestart. Chaze (geboren en opgegroeid in Zambia en sinds 2003 samen met mijn broer Thomas) was in de periode voor 2014 bijna al haar broers en zussen verloren met als gevolg dat er 23 neefjes en nichtjes waren zonder ouders en inkomen. Kinderen zonder thuis. Thomas en Chaze probeerden vanuit Nederland financieel steun te geven en Chaze was regelmatig langere tijd in Zambia. Emotioneel een moeilijke situatie voor hen en hun zoon Renz en financieel een onhoudbare situatie.

Als familie konden we de zorg voor zoveel kinderen niet alleen bekostigen dus besloten we een stichting te starten met als doel een groot huis te bouwen voor de 23 weeskinderen en hen een veilig thuis te bieden. Ook was ons doel in voeding, (medische) zorg, onderwijs en opleiding voor alle kinderen te voorzien.

Hand to Hand Child Help – van crisis hulp naar stevige basis

In de afgelopen 5 jaar is het o.a. gelukt Namo Huis te bouwen en is het gelukt een kleiner huis op te knappen en een fijn thuis van te maken. Het is gelukt de kinderen op school te houden en de oudere kinderen konden gaan studeren. We hebben veel bereikt en Chaze heeft ter plekke bergen werk verzet waarbij ze niet alleen zorgde voor haar neefjes en nichtjes maar waar mogelijk ook andere moeders en kinderen hielp met geld, voedsel, kleding en soms onderdak.

We hebben dit alles kunnen bereiken met dank aan een kleine groep vaste donateurs die maandelijks een klein of groter bedrag overmaken.

Daarnaast moesten we regelmatig noodoproepen doen voor schoolgeld, het huis of medische kosten. Hier ontvingen we dan grotere bedragen van gulle gevers en zo kwam het meestal toch nog goed. Wat heel fijn is maar nu na vijf jaar willen we graag groeien naar een stevige basis die voorziet in de maandelijkse kosten zodat noodoproepen niet meer of stukken minder nodig zijn! Want de afhankelijkheid van noodoproepen is zeer stressvol voor Chaze en voor ons als stichting. Omdat er nooit zekerheid is en we geen reserve kunnen opbouwen.

Vooral sinds 2019 zijn de basis inkomsten te mager. Zoals ook in voorgaande jaren dekken ze nog niet de vaste lasten en noodzakelijke kosten.

Omdat in Zambia nu ook nog sinds lange tijd droogte heerst zijn oogsten mislukt en is voedsel schaars en duur (https://jeugdjournaal.nl/artikel/2310952-meer-mensen-hebben-honger-in-de-wereld.html) De afgelopen weken is het steeds puzzelen voor Chaze en soms hebben ze maar een maaltijd per dag of geen maaltijd…

Het lijkt mij dat we hier verandering in kunnen brengen en van crisis hulp kunnen overgaan naar een stichting die een stevige basis bied aan onze Namo Kinderen. En deze verandering is noodzakelijk want we kunnen zo niet verder. Dus daar komt mijn vraag aan jullie:

---

De huidige situatie en wat er nodig is

We hebben nu nog 21 kinderen waar Chaze voor zorgt. Van de 23 neefjes en nichtjes zijn helaas 3 kinderen overleden in het afgelopen jaar.

Er is nu een jonge vrouw die Chaze  helpt met de praktische dagelijkse dingen en die heeft een klein kindje. Vandaar dat we nu 21 kinderen hebben om te voeden en te verzorgen.

In de graphic zie je wat er per maand nodig is voor 1 kind en hoeveel dit in totaal is voor 21 kinderen per maand.

 

 

 

Van overleven naar Leven

We ontvangen nu 886,50 euro per maand.
Om voor de kinderen te kunnen zorgen en in de basis behoefte te kunnen voorzien hebben we 2.588,25 per maand nodig! Je ziet dan waarom Chaze momenteel niet eens weet hoe ze alle monden moet voeden…

In totaal hebben we per jaar 31.059,- euro nodig om voor alle 21 kinderen te kunnen zorgen. Ook Chaze hebben we daarin mee begroot, want de kinderen zijn haar fulltime werk. Ze kan niet nog een baan gaan nemen. Daarbij is haar gezondheid over de jaren in de knel gekomen. Door een chronisch instabiele bloeddruk, met periodes van extreem hoge bloeddruk, is er (vermoedelijk) schade aan hart en vaten en is haar conditie momenteel slecht. Ze heeft eigenlijk goed onderzoek en behandeling in Nederland nodig, maar omdat de financiële situatie te onzeker is kan zij de kinderen nu niet zonder middelen onder zorg van een ander achterlaten

Wat we NU nodig hebben is 518 mensen die zich voor een langere periode aan onze Stichting en het mooie werk van Chaze willen verbinden. 500 mensen die bereid zijn maandelijks 5 euro te doneren aan Hand to Hand Child Help. Of een kleinere groep mensen die bereid zijn een groter bedrag per maand te doneren.

Momenteel hebben we 27 vaste donateurs (onze dank aan hen is heel groot! want zij springen ook nog vaak in bij noodoproepen!) . Dus mijn droom is dat ik in de komende tijd nog zo’n 490 nieuwe donateurs vind. Hopelijk wil jij er daar 1 van zijn!

 

Een stabiele basis

In 2018 hebben we een totaal bedrag van 30.000 euro mogen ontvangen over het hele jaar. Grotendeels dus tijdens de nood oproepen. Hoewel we die grotere donaties geweldig nodig hadden en enorm waarderen, zouden we nu veel meer geholpen zijn als we zoveel maandelijkse donaties mogen ontvangen dat de rekeningen gewoon betaald kunnen worden en de kinderen gevoed en het schoolgeld verzekerd is. Dus als voorbeeld: mocht je in het verleden in een jaar eens 200 euro gegeven hebben, overweeg eens om dit in giften van 16 euro per maand te schenken?

Dit zou Chaze en de kinderen een basis geven en zorgen voor zoveel meer rust en minder zorgen. Waarbij er niet dagelijks stress is om te overleven. Waarbij het niet elk seizoen de vraag is of de kinderen naar school kunnen blijven gaan. Waarbij Chaze bij een zieke weet dat ze medische kosten kan betalen en ze zich bij een overlijden niet ook nog moet afvragen hoe de uitvaart te bekostigen.

Ik hoop dat jij een van de gevende handen wilt zijn en/of ons helpt anderen uit te nodigen samen HandToHandChildHelp te steunen.

Mijn grootste wens – Samen een wezenlijk verschil maken

Zoals ik eerders schreef is de situatie momenteel schrijnend en is een maaltijd niet eens zeker.

Mijn diepe wens is, dat ik het vanuit hier georganiseerd krijg om genoeg mensen bij elkaar te krijgen die zich ook voor een wat langere periode willen verbinden met deze kinderen en die Chaze willen helpen met een vaste maandelijkse gift. Als velen een klein bedrag kunnen geven, geven we samen iets heel groots en maken een verschil in het leven van deze kinderen en in het leven van Chaze, die deze taak door het leven in haar schoot geworpen kreeg!

Hand to Hand Child Help – meer informatie

Op onze website www.handtohandchildhelp.org vind je alle informatie van de afgelopen 5 jaar. En Nieuwsbrieven van toen tot nu met foto’s. Zo krijg je een beeld van waar je aan bij kunt dragen en wat we zoals doen met de steun die we ontvangen.

---

Praktisch

We zijn een stichting met een ANBI status, dat betekend dat je belastingvrij kunt schenken, maar ook dat wij onze financiën moeten verantwoorden. We zijn ook ingeschreven bij de KvK. Onderaan deze mail vind je alle info.

We hebben helaas nog geen simpele knop of formulier waarmee je je kunt aanmelden als donateur. Dus ons verzoek om je maandelijkse donatie zelf bij je bank in te stellen. Dat kan heel simpel voor een langere periode en het gekozen bedrag wordt maandelijks automatisch naar ons overgemaakt.

We vinden het fijn als je ons mailt als je vaste donateur wilt worden en laat weten voor welk bedrag en welke periode. Dit geeft ons overzicht, dan weten we waar we op kunnen rekenen en het zorgt dat we je op de hoogte houden van het reilen en zeilen van de Stichting, hoe het met de kinderen gaat en wat we bereikt hebben met je steun!

DANK

dank voor je tijd en we hopen op je steun!

Voor vragen, je kunt me mailen of bellen!

Laura, ook namens Chaze en Marieke en alle kinderen

 

---

Bankrekening nr. NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand To Hand Child Help

Bij buitenlandse overboeking: BIC en swiftcode TRIONL2U

Voor belastingvrij schenken: RSIN/fiscaal nummer 8536 24 720

Hand to Hand Child Help

E-mail: handtohandchildhelp@gmail.com

KvK nr: 59737891

ANBI: RSIN 8536 24 720

Wat kunt je nog meer doen;

–  Onze facebook pagina liken, volgen en delen.

–  Onze stichting onder de aandacht brengen van vrienden en bekenden.

–  Een actie opzetten om geld in te zamelen.

–  Onze stichting aandragen als goed doel op je werk, vereniging, sportclub, school.