Nieuwbrief Juli 2019

lieve mensen,

GROOT VERLIES 
Helaas heb ik weer verdrietig nieuws… en wederom de vraag om extra hulp van jullie. Voor de 3e begrafenis van dit jaar.
Gisteren is een van de kinderen overleden. Nakubyana was in de afgelopen periode vaak heel moe, wilde niet mee spelen en kwam aan in gewicht.
Op 14 juli werd ze erg ziek en kon haar benen niet meer bewegen. Chaze is met haar naar het ziekenhuis gegaan waar allerlei onderzoeken volgden.
Op maandag 22 juli kregen we bericht van Chaze dat Nakubyana het niet goed maakte, dat ze verlamd was en de rest van haar leven in een rolstoel door zou moeten brengen. De artsen adviseerden om met haar naar het University Teaching Hospital in Lusaka te gaan.
Donderdag 25 juli stuurde Chaze ons bericht dat bekend was dat Nakubyana Cerebrale Palsey had en hersenbeschadiging en dat er aan de verlamming niks te doen is. Ze hadden haar ontslagen en Chaze vroeg om donaties voor een rolstoel. Haar oproep heb ik op onze Facebook pagina geplaatst.
Afgelopen vrijdag is Chaze met haar met de bus naar Mongu vertrokken en helaas is Nakubyana tijdens de busreis overleden. In Kaoma General Hospital is het overlijden vastgesteld en heeft Chaze prive vervoer moeten regelen om haar terug naar Mongu te brengen.
Chaze is daar nu de begrafenis aan het regelen.
Doordat in Maart Shoni ernstig ziek werd, weken in het ziekenhuis lag en overleed, en nog geen maand geleden Namakau na een korte ziekenhuis opname plots overleed is er wederom geen financiële buffer om dit ziekbed en verlies op te vangen. Chaze heeft dan ook gevraagd om donaties voor de uitvaart. Er is minstens 700 euro nodig. We hopen op jullie support.
Voor de Begrafenis kun je een donatie overmaken naar
NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand To Hand Child Help
67591100_1185029318349870_5066937193000337408_n.jpg
Nakubyana, links op de foto, is 13 jaar geworden.
TOEKOMST – EEN STEVIGE BASIS
We worden steeds ingehaald door de gebeurtenissen… maar we zijn bezig met een overzicht van de maandelijkse kosten en oproep om nieuwe donateurs te vinden die zich aan ons willen verbinden en Chaze en de kinderen van Namo Huis maandelijks willen steunen.
Hoewel we de afgelopen jaren met dank aan jullie support heel veel voor elkaar hebben gekregen, is het ons nog steeds niet gelukt om een stabiele financieel situatie te creëren. Dit geeft Chaze onnoemelijk veel stress en zorgen. En als er iets onverwachts gebeurt zoals ziekte en overlijden zijn er onvoldoende middelen om dit op te vangen. Wij als directe familie kunnen ook niet het volledige bedrag opbrengen wat per maand nog nodig is om de 21 kinderen van eten, drinken, kleding, schoenen, medische zorg en scholing/opleiding te voorzien. Dat is ook de reden dat we de Stichting in het leven hebben geroepen jaren geleden.
En in de eerste periode was er vooral veel directe crisis hulp nodig.  Maar het is nu tijd voor een structurele basis zodat de situatie van overleven naar leven kan gaan. Zodat er rust komt en de kinderen kunnen groeien en bloeien en de enorm stress die Chaze nu alweer maanden ervaart wat kan afnemen en ze verder kan gaan met het bouwen aan de school en een stabiele basis kan bieden aan de kinderen.
Dus op korte termijn ontvangen jullie dit overzicht en we hopen dat jullie dit allemaal willen delen in je netwerk en we zo een grotere support groep kunnen gaan vormen!
Het doel is in de herfst voldoende maandelijkse donateurs te hebben zodat alle leef, onderhoud en scholing kosten gedekt zijn en er hopelijk ook een beetje gespaard kan gaan worden voor onverwachte gebeurtenissen.
Hartelijke dank voor jullie tijd en steun!
Laura, Marieke en Chaze
Bankrekening: NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand to Hand Child Help
KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720

Hand to Hand Child Help

Malingrestraat 8
5256 KK Heusden
Bankrekening: NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand to Hand Child Help
KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720