Nieuwsbrief Oktober 2019

Lieve mensen,

De laatste maanden hebben we regelmatig updates & oproepen op Facebook geplaatst. Een eenvoudige manier om even foto’s en nieuwtjes te delen.
Als je onze pagina ook wilt liken en volgen dan vind je deze hier. Hand To Hand Child Help pagina.

Oudere nieuwsbrieven en updates kun je ook hier lezen, ze geven een overzicht van alles wat er in afgelopen maanden en jaren gedaan is met jullie steun!

DE LAATSTE MAANDEN
Is er helaas veel droevig nieuws geweest. Er zijn kinderen gestorven en het land is erg onrustig waardoor voedsel en onderwijs voor nog minder mensen in Zambia beschikbaar zijn. Velen leven in grote armoede.
Er was ook goed nieuws!
Een van de oudere kinderen, Augustus, is naar China om te studeren aan de universiteit! Hij kreeg een beurs en met dank aan support van onze donateurs is hij naar China gevlogen en heeft zijn eerste maanden aan de universiteit er op zitten. (Foto’s en info op Facebook)

NAMO HUIS IS NU NAMO SHELTER
Chaze leeft nu vooral met de Mwakoi kinderen (haar neefjes en nichtjes) in het groene huisje. Het grote Namo huis wat we gebouwd hebben heeft ze open gesteld voor kinderen die nog minder hebben dan onze kinderen. Ze noemen het nu Namo Shelter. Er verblijven zo’n 25 wees en straat kinderen. Mensen uit de buurt brengen er eten heen en spullen die ze kunnen missen. Als Chaze ziet dat er te weinig is gebracht om de kinderen te voeden, brengt ze er zelf wat eten heen.

CHAZE IS ZIEK
Deze nieuwsbrief is vooral om jullie te laten weten dat Chaze al een tijdje kwakkelt met haar gezondheid. Wij vonden dat niet verwonderlijk met zoveel stress, zorgen en verlies wat ze te verwerken heeft gekregen in haar leven. Maar inmiddels blijkt er meer aan de hand dan teveel stress en rouw.

In September was ze in Nederland en het leek redelijk goed te gaan met haar maar op de vlucht naar huis is ze onwel geworden en in Lusaka meteen opgenomen in het ziekenhuis.
Ze had een extreem hoge bloeddruk, misselijk en overgeven, problemen met zicht/ogen en hoofdpijn.
Ze hebben de bloeddruk pas na een week kunnen stabiliseren. Ze is ondertussen overgeplaatst naar Mongu om dichter bjj de kinderen te zijn.
Uiteindelijk heb ik aangedrongen op meer onderzoeken laten doen voor ze ontslagen werd. Vanuit de stichting heerft Chaze dit met dank aan donaties kunnen betalen.
De uitslagen waren niet goed, bloedwaardes lieten een slechte conditie zien en röntgen foto’s problemen met het hart. Chaze had me een foto van het medische verslag (handgeschreven op een A4tje…) gestuurd en onze buurvrouw die huisarts is heeft het ontcijferd voor me.
De artsen in Mongu hebben haar naar huis gestuurd zonder medicatie of behandelplan. Met de mededeling dat ze haar niet echt kunnen helpen. Dat ze betere medische zorg moet vjnden.
Zambianen met geld gaan dan naar India of Zuid Afrika. Chaze heeft daarvoor de middelen niet. Daarbij heeft ze in Nederland een ziektekostenverzekering. Dus is het meest logische dat ze op korte termijn naar Nederland komt om uitgebreid onderzocht te worden, een duidelijk diagnose te krijgen en een passend behandelplan!

Want de kinderen hebben haar nodig. Er is verl energie en kracht nodig om dagelijks de zorg te dragen die Chaze daar draagt! Dus we hopen dat ze goed geholpen kan worden in NL zodat ze fitter en gezonder terug kan naar haar kinderen.

HELP JE CHAZE NAAR NEDERLAND VOOR GOEDE MEDISCHE ZORG?
Omdat ze net in Nederland was heeft Thomas geen geld voor alweer een ticket. Sowieso heeft Thomas de afgelopen vele jaren maandelijks steeds financieel ingesprongen als de donaties ontoereikend waren om in de vaste lasten en voeding te voorzien. Wat maakt dat er bij hem absoluut geen reserves meer zijn.
Eigenlijk de reden van het ontstaan van de stichting was het ontlasten van de financiële druk die Thomas en Chaze hadden in de zorg voor de vele weeskinderen in de familie.
Helaas is het netwerk van support voor Hand2Hand nog steeds niet groot genoeg om Chaze en de kinderen financiële stabiliteit te bieden. We zijn aan het werk om dit aan te pakken en hopelijk op korte termijn meer draagkracht te creëren.
Maar nu eerst heeft Chaze prioriteit!

DONATIES VOOR EEN VLIEGTICKET
kun je overmaken naar Bankrekening nr. NL77 TRIO 0197 8404 34 t.n.v. Hand To Hand Child Help
Bij buitenlandse overboeking: BIC en swiftcode TRIONL2U
Voor belastingvrij schenken: RSIN/fiscaal nummer 8536 24 720

KvK nr: 59737891
ANBI: RSIN 8536 24 720

HOE KUN JE ONS NOG MEER HELPEN?
– vertel je netwerk over onze stichting en vraag ze maandelijks te doneren. Vele kleine bedragen samen maken een groot verschil! ALLE donaties gaan rechtstreeks naar Zambia, Chaze en de kinderen.

– like onze Facebook pagina en like en deel onze berichten voor neer zichtbaarheid.

– weet jij of ken je iemand die weet hoe je zichtbaarder wordt, hoe we een groter netwerk kunnen creëren, ben je goed in social media of kun je een betere website met donatie knoppen voor ons bouwen? Neem contact met mij op!!!

– vertel je koor, sportclub, vereniging, kerk over onze stichting en stel voor dat bij een volgende actie of event er ingezameld wordt voor Hand2Hand.

– heb je andere ideeën en suggesties hoe ons te helpen? Stuur me een bericht!

Dank voor jullie tijd, aandacht en steun!!

Laura
Mede namens Chaze en Marieke